В " УкрГаз-Енерго" заявляють про адміністративний тиск

П'ятниця, 20 червня 2008, 18:05

Закрите акціонерне товариство " УкрГаз-Енерго" вважає останні дії Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) черговою спробою незаконного адміністративного тиску.

Як повідомляє "Лігабізнесінформ", поставляючи природний газ споживачам, спільне підприємство виходить із об'єму реалізації, заявленого при одержанні ліцензії в 2006 рік - 32 млрд. кубометрів газу в рік.

Правомірність таких дій " УкрГаз-Енерго" підтверджена численними судовими рішеннями.

Незважаючи на це, відзначають у компанії, представники НКРЕ постійно апелюють до зупиненої в судовому порядку власної постанови про скорочення обсягів поставок газу до 5,04 млрд. кубометрів і ініціюють перевірки спільного підприємства, що суперечить законодавству, регламенту комісії.

Реклама:

У той же час в " УкрГаз-Енерго" підкреслюють, що незважаючи на постійний адміністративний тиск, компанія буде здійснювати всі законні дії для захисту свого права на здійснення законної господарської діяльності.

У компанії нагадують, що поставки природного газу в Україну здійснюються при неухильному дотриманні чинного законодавства й на основі діючого довгострокового зовнішньоекономічного контракту з компанією "РосУкрЕнерго".

Компанією укладені прямі договори на постачання природного газу із промисловими підприємствами на період до 2012 року. " УкрГаз-Енерго" у судовому порядку довела можливість продажу природного газу на внутрішньому ринку в об'ємах до 32 млрд. кубометрів щорічно.

За 2008 рік компанія перерахувала в бюджети всіх рівнів більше 3 млрд.грн. Усього з початку своєї діяльності " УкрГаз-Енерго" сплатило більше 15 млрд.грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!