Кримський содовий завод починає випуск екологічної соди

Четвер, 19 червня 2008, 16:52

"Кримський содовий завод" (КСЗ, Красноперекопськ, АРК), що входить до складу міжнародної групи OstChem Holding, замінивши два з чотирьох фільтрів станції, завершив перший етап її реконструкції.

Загальна вартість реконструкції оцінюється в 3 млн євро, - повідомляє "Інтерфакс Україна" .

"У результаті модернізації завод приступить до виробництва кальцинованої соди зі зниженим змістом хлор-іона, яка користується більшим попитом на світовому ринку", - говориться в прес-релізі OstChem у четвер.

Відповідно до нього, КСЗ має намір поліпшити свої ринкові позиції завдяки новій продукції на ринку кальцинованої соди для склоробного виробництва.

Реклама:

Завод також розраховує за рахунок підвищення екологічних стандартів після реконструкції наростити свою присутність на ринках Євросоюзу.

Підприємство нагадує, що проект модернізації був розроблений в 2007 році на базі досвіду використання швидкохідних вакуум-фільтрів на аналогічних підприємствах Німеччини.

Передбачається, що два фільтри, які залишилися будуть установлені до кінця третього кварталу нинішнього року.

Строк окупності інвестицій складе два роки.

ВАТ "Кримський содовий завод" є ведучим у Східній Європі підприємством з виробництва технічної кальцинованої соди із проектною потужністю 698 тис. тонн соди в рік.

КСЗ забезпечує близько 80% потреби внутрішнього ринку України й 2,5% - світового ринку кальцинованої соди.

OstChem Germany Gmb (Німеччина), дочірній компанії OstChem Holding AG, належить 89,99% акцій КСЗ.

90% акцій OstChem Holding AG належать Group DF, що поєднує активи співвласника швейцарського газового трейдера RosUkrEnergo Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!