Ющенко пояснив, чому зупинив приватизацію Одеського припортового

П'ятниця, 18 квітня 2008, 10:27

Президент Віктор Ющенко пояснив мотиви, з яких зупинив дію постанови Кабінету Міністрів про приватизацію "Одеського припортового заводу".

"Я - за приватизацію заводу, але я вдруге прошу вилучити з приватизації трубопровід", - цитує слова президента його прес-служба.

Глава держави назвав його однією з ключових національних інфраструктур, яка повинна поки що зберігатися в державній монополії, що гарантує право доступу до цього ресурсу для різних компаній.

"Якщо ми приватизуємо - а це перший випадок в українській історії - трубопровід, то я є перший, хто ставить питання, чи це відповідає основам національної безпеки", - сказав Ющенко.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що жоден український уряд не насмілився виставити на приватизацію лінії електропередач, газо- або нафтопроводи.

Ющенко також висловив сумніви з приводу того, що в сучасних умовах приватизацію цього цінного ресурсу можна провести на справедливих засадах.

"Коли ми спостерігаємо такий брутальний перерозподіл первинного ресурсу, і сьогодні, знаючи дуже багато вад українського законодавства і тенденції лобіювання, які виникають і в парламенті, та інших колах, то виникає питання, чи ми свідомо даємо відповідь, що ми приватизуємо одну із ключових українських інфраструктур", - сказав президент.

Він також пояснив, із яких підстав призупинив установлений урядом порядок проведення земельних аукціонів.

"Я не можу підтримати, якщо уряд знову робить монополіста, який із усіх сіл України буде продавати землю", - сказав Ющенко, порівнявши можливі наслідки запровадження цього рішення Кабміном із ситуацією, що існувала із держзакупівлями, організованими довкола Тендерної палати.

Президент висловився за те, що у державі повинен бути "єдиний порядок, але багато учасників" земельних відносин.

Ющенко підкреслив, що вважає: політичні сили-учасники коаліції повинні нести єдину політичну відповідальність за ту політику, яку вони провадять, і в основі такої політики повинні бути чітко сформовані національні пріоритети.

Коаліції треба завжди підтримувати дух діалогу, додав президент.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!