"Нафтогаз" знову не хоче звітувати перед інвесторами

Понеділок, 14 квітня 2008, 19:03

НАК "Нафтогаз України" просить власників її єврооблігацій на $500 млн і нот на $200 млн продовжити терміни надання аудованої фінансової звітності НАКу за 2006 рік із 31 березня 2008 року до 31 травня 2008 року.

Про це йдеться в повідомленні Standard Bank London Holdings Plc. на Люксембурзькій фондовій біржі.

Своє прохання "Нафтогаз України" пояснює затягуванням переговорів із Росією з питання постачань природного газу в 2008 році, через що затримуються необхідні політичні і рішення і юридичні дії, що могли би зняти проблему з публікацією звітності.

Банк наводить лист НАКу, в якому українська газова монополія підкреслює, що український уряд надає їй підтримку у вирішенні ситуації.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що під час випуску п'ятирічних єврооблігацій в обсязі $500 млн у 2004 році "Нафтогаз України" взяв на себе зобов'язання надавати інвесторам звітність за міжнародними стандартами протягом семи місяців по завершенню фінансового року.

Власники єврооблігацій можуть подати їх до дострокового погашення у разі порушення компанією цієї інформаційної ковенанти.

Міжнародне рейтингове агентство Мооdу's 20 вересня 2007 року повідомило про порушення "Нафтогазом України" термінів подачі аудованої фінансовій звітності за 2006 рік.

Потім рейтингове агентство Fitch 15 жовтня з цієї ж причини поставило рейтинги "Нафтогазу України" на перегляд для можливого зниження.

Власники облігацій погодилися відкласти термін публікації аудованої звітності до кінця 2007 року, але і цей термін був прострочений. Потім НАК знову запропонувала перенести термін оприлюднення звіту до 31 березня 2008 року, і кредитори пішли на це.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!