"Нафтогаз" і "Газпром" почали переговори по телефону

Середа, 5 березня 2008, 16:01

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що керівники "Нафтогазу" і "Газпрому" почали в середу переговори про вихід із газової кризи.

Про це Тимошенко повідомила в середу на брифінгу після засідання уряду.

"Є приємна новина: керівники "Нафтогазу" і "Газпрому" спілкуються в телефонному режимі, щоб зробити спільну заяву, що знімає радикальне протистояння в системі забезпечення країни газом", - сказала Тимошенко.

"Найближчим часом утворять переговірну групу, яка впорядкує питання газових поставок", - сказала вона.

Реклама:

"Уряд України більше не допустить ніяких посередників. "Нафтогаз" має брати газ у "Газпром-Експорту" без екзотичних посередників. І всередині нам не потрібні посередники реалізовувати газ. Це може робити "Нафтогаз". Усі можливості у нього є", - наголосила Тимошенко.

"Якщо російська сторона хоче реалізовувати обсяги газу українським споживачам - немає ніяких проблем. Якщо російська сторона визначить таких постачальників, то вони, як і всі інші постачальники, отримають свої ліцензії та зможуть реалізовувати газ", - зазначила прем'єр.

"Але без створення жодних СП, бо це призведе до появи корупції, хаосу і підкупу. Я б не хотіла, щоб Україна робила транзит газової корупції в Європу", - наголосила Тимошенко.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: