"Укравтогаз" просить Ющенка "як лідера нації" захистити його від Тимошенко

Вівторок, 4 березня 2008, 13:27
Трудовий колектив і профспілковий комітет управління "Укравтогаз" ДК "Укртрансгаз" звернувся з відкритим листом до президента Віктора Ющенка. У своєму зверненні 811 співробітників "Укравтогазу" просять президента не допустити реорганізації підприємства, оскільки, на їхню думку, це призведе до "дезінтеграції всієї газотранспортної системи України".

Текст листа опубліковано в газеті "Україна Молода".

"Трудовий колектив і профспілковий комітет управління "Укравтогаз" ДК "Укртрансгаз" звертається до Вас як до лідера націй і гаранта Конституції з проханням вжити невідкладних заходів державницького характеру для недопущення негативних наслідків реорганізації нашого підприємства", - йдеться в листі до голови держави.

"Як нам відомо, у дочірній компанії "Укртрансгаз" ведеться робота з підготовки структурних змін у частині створення на базі філії "Управління "Укравтогаз" окремого дочірнього підприємства НАК "Нафтогаз України", - демонструють свою обізнаність автори звернення.

Автори послання жаліються президенту на те, що зміна організації господарської діяльності призведе до перенаправлення фінансових потоків.

Реклама:

Також, на їхню думку, відокремлення філії від ДК "Укртрансгаз" "унеможливить залучення висококваліфікованих працівників компанії до роботи на автомобільних компресорних станціях, значно ускладнить використання технічних можливостей підрозділів ДК, призведе до додаткової витрати коштів".

Нагадаємо, 5 лютого Кабінет Міністрів доручив НАК "Нафтогаз України" виділити зі складу ДК "Укртрансгаз" окреме дочірнє підприємство й передати йому мережу з 89 автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС). 

20 лютого на засіданні парламентського комітету з ПЕК нардеп-"регіонал" Андрій Селиваров заявив, що таке рішення уряду порушує Закон "Про магістральний трубопровідний транспорт" і цілу низку інших законодавчих актів". Комітет із ПЕК вирішив включити до порядку денного наступного засідання питання тіньової приватизації державної мережі АГНКС. Засідання комітету з ПЕК відбудеться 5 березня.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: