ЄС "розщедрився" на 2 мільйони для українського бізнесу

Понеділок, 3 березня 2008, 10:55

Європейський Союз вирішив підтримати малий та середній бізнес в Україні і виділив на реалізацію відповідної програми близько 2 мільйонів євро.

Про це у Львові повідомив керівник проекту Кен Накбар, передає "Німецька хвиля".

Учасниками проекту "Підтримка розвитку малого та середньо бізнесу в Україні - міжнародний вимір" стануть зо два десятки підприємств Львівщини.

Їхні працівники братимуть участь у тренінгах та консультаціях на предмет ведення бізнесу з європейськими партнерами, дістануть можливість відвідати аналогічні підприємства в країнах ЄС, розповів керівник проекту Кен Накбар.

Реклама:

"Півтора року, а саме на стільки розраховано проект, ми працюватимемо над тим, щоб торговельні стосунки між українськими та європейськими бізнесменами поглибилися", - зауважив Накбар.

За його словами, перевагу надаватимуть підприємствам деревообробної галузі, виробництва меблів, устаткування та інформаційних технологій.

Згодом проект планують реалізувати і в інших п'ятьох областях України.

У коментарі "Німецькій хвилі" голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес заявив, що загалом проект є корисним і багато чого підприємці можуть із нього почерпнути, але великого результату  (збільшення експорту тощо) навряд чи можна чекати.

"Без зміни українського законодавства, яке на сьогодні не дає розвиватися бізнесу, нічого не зміниться", - каже Бермес.

На його думку, європейське донорство у цій ситуації радше нагадує "лікування хворого на відстані".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!