У Пинзеника хочуть проникнути в банківську таємницю

П'ятниця, 28 березня 2008, 11:44

Міністерство фінансів пропонує надати Державній контрольно-ревізійній службі право на інформацію, що містить банківську таємницю.

Відповідний законопроект, розроблений Мінфіном, схвалив на засіданні в середу Кабінет Міністрів України.

"Документ розроблений із метою запобігання неефективному використанню бюджетних коштів, державного і комунального майна і посилення відповідальності за незаконне, нецільове використання бюджетних коштів", - наголошується в повідомленні міністерства.

Зокрема, в законопроекті встановлений чіткий перелік бюджетних порушень і порушень законодавства з фінансових питань із одночасним збільшенням розміру адміністративного стягнення і терміну його застосування за вчинені порушення, введена адміністративна відповідальність за неправомірне використання комунального майна.

Реклама:

Крім того, законопроектом пропонується посилити відповідальність державних менеджерів за використанням бюджетних коштів.

Також у документі встановлений обов'язок суб'єктів господарювання державного сектора економіки  узгоджувати з відповідними органами державної влади участь в управлінні або створення інших суб'єктів господарювання.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!