Експерт "Регіонів" погодилася, що виплати Тимошенко не винні в інфляції

Четвер, 27 березня 2008, 17:18

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Ірина Акімова вважає, що виплата заощаджень вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР не вплинула на рівень інфляції в січні й лютому.

Про це вона сказала під час експертного обговорення, присвяченого 100 дням роботи Кабінету Міністрів.

"Пов'язувати якісь фактори, які сталися після 1 січня, прямо з інфляцією в січні й лютому - не коректно", - сказала Акімова.

Вона вважає, що рівень інфляції може підвищитися у зв'язку з виплатою заощаджень вкладникам після 2008 року.

Реклама:

"Ми можемо говорити тільки про те, що оголошення програми виплати заощаджень за два роки в повному обсязі може вплинути на процес інфляції ближче до кінця 2008 року й уже після нього" - сказала депутат.

На її думку, зараз можна говорити про невиконання Кабміном, очолюваним прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, взятих на себе зобов'язань із виплати заощаджень за два роки, тому що кошти, закладені на це в бюджеті, становлять 7% від необхідних.

25 березня Акімова критикувала Кабмін за неефективність антиінфляційної програми.

У січні вона прогнозувала сильний стрибок інфляції через виплату громадянам компенсації знецінених вкладів у Ощадбанку колишнього СРСР.

7 лютого екс-віце-прем'єр, екс-міністр фінансів, голова парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Микола Азаров пов'язав інфляцію 2,9% у січні з початком виплат компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР за знеціненими вкладами.

18 грудня 2007 року Рада затвердила склад Кабміну на чолі з лідером блоку свого імені Юлією Тимошенко. У лютому інфляція становила 2,7%, у січні - 2,9%.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!