Семенюк збирається заблокувати приватизацію ОПЗ і "Укртелекому"

Понеділок, 24 березня 2008, 12:36

Фонд держмайна має намір призупинити приватизацію Одеського припортового заводу, "Укртелекому", "Турбоатома" і шести обласних енергопостачальних компаній.

Рішення пояснюється тим, що Антимонопольний комітет підтвердив монопольне положення компаній на ринку, а РНБО заборонила їхній продаж до твердження Держпрограми приватизації.

Про це заявила голова ФДМ Валентина Семенюк-Самсоненко, повідомляється в прес-релізі Фонду.

"Висновки Антимонопольного комітету повинні стати основою для припинення приватизації вказаних підприємств до виконання рішень РНБО і відповідного указу президента", - сказала Семенюк-Самсоненко.

Реклама:

"Фонд найближчим часом ухвалить відповідні рішення з урахуванням висновків Антимонопольного комітету", - додала вона.

ФДМ нагадує, що на виконання рішення РНБО Фонд направив запит до АМК про монопольний статус ОПЗ, "Укртелекому", "Турбоатома" і обленерго й дістав підтвердження, що ці найцікавіші приватизаційні об'єкти є монополістами на своїх ринках.

Як відомо, уряд Юлії Тимошенко 16 січня затвердив перелік 20 об'єктів для першочергової приватизації в 2008 році, у якому найцікавішими є "Укртелеком", ОПЗ, шість обленерго.

Потім Кабінет Міністрів схвалив перелік ще з 14 об'єктів, що їх пропонують продати разом із землею.

Реалізація масштабного приватизаційного плану уряду стримується через опір ФДМ.

Зокрема, уряд доручив Фонду до 21 березня оголосити біржовий продаж шести обленерго, однак глава ФДМ особисто заборонила своїм підлеглим його виконувати.

Кабінет Міністрів кілька разів намагався змінити керівництво Фонду, але поки безрезультатно.

Зокрема, у Верховній Раді вже кілька місяців перебуває подання на звільнення Семенюк-Самсоненко і призначення на цю посаду депутата фракції БЮТ Андрія Портнова.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: