США не важають, що Росія має субсидіювати Україну

Понеділок, 17 березня 2008, 11:23

США не вважають, що Росія повинна субсидіювати українську енергетику, але не хотіли би, щоб через скорочення енергетичних постачань із РФ виникла небезпека дестабілізації в Україні.

Про це заявив у інтерв'ю помічник заступника держсекретаря США Девід Крамер, що курирує стосунки з Росією, Україною, Білоруссю та Молдовою.

"Ми знаємо про газові протиріччя між Росією й Україною, що розв'яжуться шляхом більшої прозорості й ліквідації фірм-посередників", - відзначив американський дипломат.

"Ми не вважаємо, що Росія повинна продовжувати субсидіювати українську економіку, енергетику. Але ми не хочемо, щоби в Україні виник ризик дестабілізації через скорочення енергетичних постачань із Росії", - підкреслив Крамер.

Реклама:

Він висловив надію, що "знайдеться спосіб виробити ясніші енергетичні відносини між Україною й Росією, що так само в інтересах Росії".

Торкнувшись прагнення України стати членом НАТО, Крамер запевнив, що "США не мають наміру штовхати Україну в жодному напрямку".

"Ми вважаємо, що розвиток наших відносин із Україною не повинен відбуватися за рахунок Росії. Ніхто не повинен бачити міждержавні відносини як гру з нульовим результатом. Ми хочемо підтримувати міцні відносини з Україною, але ми хочемо гарних відносин із Росією", - підкреслив дипломат.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!