Ющенко заявив, що не підпише Бюджету-2008, якщо бюджет "Нафтогазу" не буде ідеальним

Середа, 12 березня 2008, 18:24
Президент Віктор Ющенко заявляє, що не підпише Державного бюджету на 2008 рік, якщо в ньому бюджет Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" не буде ідеальним.

Про це президент сказав у інтерв'ю журналістам у середу в Черкаській області.

"Бюджет НАК "Нафтогаз" на 2008 рік повинен бути ідеальним, без цього я не підпишу бюджету, тому що далі спекулювати на стабільності провідної державної монополії - це грішна справа", - сказав президент.

Він закликав уряд, НАК "Нафтогаз", органи місцевого самоврядування навести порядок у газовій сфері.

Президент також заявляє, що дохідна частина Державного бюджету на 2008 рік буде збільшена на 15-16 млрд грн без зміни дефіциту бюджету.

Реклама:

"Ми маємо додаткові надходження 12 млрд (грн) у центральний бюджет, у місцеві бюджети - 3 млрд. Таким чином, 15-16 млрд (грн) - це корекція Державного бюджету у бік збільшення дохідної частини, не коригуючи показники рівня дефіциту бюджету", - сказав він.

Президент відзначив, що вже на минулому тижні була проведена перша консультація з представниками Кабінету Міністрів щодо запропонованих змін і доповнень у Бюджет-2008.

"Розрахунки, що представило Міністерство фінансів і Міністерство економіки, є більш оптимістичними, ніж у першому розрахунку бюджету", - відзначив Ющенко.

Ющенко нагадав, що, відповідно до законодавства, за результатами першого кварталу нинішнього року повинні бути прийняті зміни і доповнення в Державний бюджет.

"Отут не питання розмірковувань, тут питання зобов'язань. Уряд повинен представити у Верховну Раду зміни і доповнення, як цього вимагає закон", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!