СБУ прийматиме бізнесменів зі скаргами

Вівторок, 11 березня 2008, 13:40

Служба безпеки ввела так звані відкриті телефонні лінії, за якими бізнесмени зможуть повідомляти про порушення на митниці.

Про це повідомив виконувач обов'язків керівника СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу у вівторок.

Наливайченко зазначив, що, крім того, буде введена практика особистого прийому керівником СБУ бізнесменів і суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності для того, щоб вони могли "повідомляти, де їм заважають чесно працювати і безперешкодно сплачувати в бюджет митні платежі".

Крім цього, Наливайченко зазначив, що зараз для посилення боротьби з контрабандою прийняті "нестандартні рішення": так, буде посилена взаємодія між Державною митною службою і Службою безпеки України.

Реклама:

Він пояснив, що створять спеціальні підрозділи, а спеціальні уповноважені радники від Державної митної служби увійдуть в аналітичні й оперативні групи СБУ, які працюють у рамках операції "Цунамі".

Наливайченко також повідомив, що, за розпорядженням президента, реалізація цієї операції буде тривати.

У свою чергу, генпрокурор Олександр Медведько зазначив, що зараз будуть створені мобільні групи, у які увійдуть представники центральних апаратів.

"Ці групи, - сказав він, - виїжджатимуть у регіони для вивчення всіх кримінальних справ, порушених у 2005-2007 роках". Цю роботу, за словами генпрокурора, очолить один із його заступників.

Протягом одного місяця, повідомив Медведько, він буде готовий доповісти президенту про результати в сфері боротьби з контрабандою.

Крім того, на брифінгу керівник Державної митної служби Валерій Хорошковський повідомив журналістам, що зараз простежується дуже позитивна динаміка в сфері боротьби з контрабандою.

Він вважає, що реалізація указу президента про програму боротьби з контрабандою і порушенням митних правил на 2008-2009 роки дозволить суттєво локалізувати цю проблему і вийти на європейський рівень боротьби з контрабандою.

Хорошковський пояснив, що під європейським рівнем контрабанди мають на увазі локалізацію цієї проблеми настільки, щоб контрабанда не чинила суттєвого впливу на внутрішні ціни. За його словами, контрабанда існує завжди, однак той рівень, що був досі, є загрозливим.

Він вважає, що локалізувати контрабанду можна буде протягом одного року, якщо будуть виконуватися необхідні заходи.

На нараді у вівторок президент Віктор Ющенко зажадав гармонізованих дій правоохоронних органів і митниці в боротьбі з контрабандою.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!