Путін дав "добро" на усунення газових посередників - Тимошенко

П'ятниця, 22 лютого 2008, 11:01

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що президент Росії Володимир Путін підтримує позицію України, яка полягає в намірі відмовитися від посередників при постачанні газу.

Про це український прем'єр повідомила журналістам відразу після повернення до Києва з Москви, де вона перебувала з робочим візитом.

"Так, безумовно, Володимир Володимирович Путін чітко заявив, що ніяких посередників не потрібно. Мається на увазі RosUkrEnergo і "УкрГазЕнерго", - сказала вона, коментуючи результати своєї зустрічі з президентом Росії 20 лютого.

За її словами, в ході зустрічі з Путіном обговорювалася стратегія співпраці Росії і України в газовій сфері.

Реклама:

Прем'єр-міністр також повідомила, що в ході зустрічі з главою російської держави обговорювалися питання розвитку транспортних коридорів, співпраця в сфері літакобудування, а також створення зони вільної торгівлі.

При цьому Тимошенко впевнена, що відмова від посередників при постачаннях газу до України не вплине на цінову політику, що існує сьогодні.

"Ми проводитимемо ці переговори (про постачання газу) так, щоб Україна без зупинки просувалася до прозорості в газовій сфері - всі ініціативи, які задекларували президенти, плюс те, що допрацьовуватиме уряд - все це робитиме газовий ринок чесним, прозорим, некорумпованим. Всі люди - посадові особи, державні діячі, які представляють Україну, сьогодні працюють над цим", - сказала Тимошенко.

"Україні і Росії в галузі постачання газу ніяких посередників не потрібно, і уряд буде дуже чіткий стояти на цих позиціях. НАК "Нафтогаз України" - це могутня компанія, яка може забезпечувати імпорт контрактами і дистрибуцію на внутрішньому ринку. Компанія здатна виконати ці функції", - додала вона.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!