Ющенко хоче вивезти Платіні на будівництво

Вівторок, 19 лютого 2008, 14:29

Президент Віктор Ющенко має намір за кілька тижнів запросити президента УЄФА Мішеля Платіні відвідати стадіон, що будується у Дніпропетровську до Євро-2012, щоб він міг особисто пересвідчитися у рівні його готовності до Чемпіонату.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам після огляду перебігу робіт із будівництва міського стадіону "Металург", на якому мають проходити матчі Євро-2012, повідомляє прес-служба президента.

"Дніпропетровськ є тим містом, яке може звітувати про найбільший рівень готовності спортивної інфраструктури до Чемпіонату Європи-2012", – заявив Ющенко.

 

Президент позитивно оцінив підготовку Дніпропетровська до Чемпіонату: "Дніпропетровськ володіє чітким планом, пооб'єктна політика визначена".

Реклама:

При цьому Ющенко уточнив, що йдеться про приблизно 42 об'єкти, які поставлені під персональний контроль на всіх рівнях влади.

На його думку, така постановка питання дозволить оперативно організовувати всю роботу з підготовки Чемпіонату, від планування та проектування робіт до їх фінансування.

Президент вважає, що ситуація в Дніпропетровську має стати позитивним прикладом для інших міст, що беруть участь у підготовці Євро-2012.

Ющенко повідомив, що до кінця тижня має бути завершено формування повного переліку об'єктів регіональної і центральної інфраструктури, які необхідно підготувати до Чемпіонату.

"У п'ятницю Україна буде мати повний реєстр об'єктів спортивної, туристичної інфраструктур, які нам потрібно завершити до 2012 року", – сказав президент.

Він додав, що, крім того, вперше буде сформовано план фінансування зазначених об'єктів як на рівні центрального та місцевого бюджетів, так і на рівні недержавних інвестицій.

За його словами, ця програма буде розрахована на 4 роки відповідно до пріоритетів, першим із яких є спортивна інфраструктура.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!