Путін: Росія готова поставляти газ без посередників

Четвер, 14 лютого 2008, 16:42

Російська Федерація готова поставляти Україні газ без посередників, повідомив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції.

При цьому, за його словами, українська сторона підтримує такий варіант. Окрім того, він зазначив, що Росія також готова створити з Україною спільне підприємство зі своєю 50-процентною участю.

Та обставина, що Газпром із січня ц. р. заповнював своїм газом брак середньоазіатського палива, що поставлявся в Україну, є не поступкою з боку Росії, а її доброю волею, підкреслив Путін.

Він нагадав, що в 2006 році був підписаний контракт, за яким Росія покриває можливий дефіцит середньоазіатського газу, але за цінами, встановленими Газпромом.

Реклама:

Раніше перший віце-прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що при постачаннях середньоазіатського газу до України посередник буде збережений.

Як повідомлялося, 12 лютого в Москві пройшла зустріч Ющенка і Путіна у форматі віч-на-віч. Зустріч, запланована на півтори години, тривала понад три.

Путін заявив, що Росія й Україна виробили принципи співробітництва в газовій сфері на 2008-й і наступні роки. Також Путін повідомив про те, що в четвер будуть підписані договори на найближчий час.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: