Семенюк: Завтра почнеться конкурс із продажу ОПЗ

Середа, 13 лютого 2008, 13:40

Конкурс із продажу Одеського припортового заводу планується оголосити 14 лютого 2008 р. Про це голова Фонду державного майна Валентина Семенюк повідомила журналістам.

За її словами, оновлені умови конкурсу затверджені рішенням уряду від 11 лютого ц. р. Семенюк зазначила, що додано вимогу виконувати законодавство у сфері екології.

Голова ФДМ повідомила, що сьогодні відбудеться засідання робочої групи, на якому має бути затверджена форма оголошення конкурсних умов продажу ОПЗ. При цьому самі умови конкурсу не змінилися, стартова ціна залишається 3 млрд грн, підкреслила Семенюк.

Як повідомили вранці в редакції офіційного видання Фонду державного майна - газеті "Відомості приватизації", 13 лютого за рішенням уряду газета не вийде, наступний номер планується надрукувати 14 лютого. Наразі вирішується питання, чи увійде до цього номера оголошення про продаж ОПЗ, зазначили в редакції.

Реклама:

Очікувалося, що конкурс із продажу ОПЗ буде оголошений ще 6 лютого ц. р. У ФДМ 5 лютого припустили, що терміни оголошення конкурсу, можливо, будуть перенесені у зв'язку з поїздкою прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на завод. За підсумками зустрічей голови уряду з колективом підприємства можуть бути внесені певні корективи в умови конкурсу, підкреслили у Фонді держмайна.

Раніше перший заступник голови Секретаріату президента (СП) Олександр Шлапак заявив, що Кабмін урахував пропозиції СП за конкурсними умовами продажу ОПЗ. Він уточнив, що Кабмін пропонував установити в угоді купівлі-продажу безстроковим пункт про заборону на скорочення кількості працівників підприємства. Крім того, було враховано пропозицію, яка передбачає доступ до перевалочного термінала підприємства "Укрхімтрансаміак".

Шлапак також повідомив, що тарифи на перевалювання аміаку через термінал, який належить ОПЗ, встановлюватиме Мінпромполітики. За його словами, Секретаріат президента запропонував внести таке положення до конкурсних умов із продажу ОПЗ.

"Таким чином забезпечуватиметься вільний доступ до аміакопроводу всіх учасників ринку", - сказав перший заступник голови Секретаріату президента.

30 січня ц. р. Кабмін затвердив конкурсні умови продажу ОПЗ, згідно з якими початкова ціна підприємства становитиме 3 млрд грн, а крок аукціонних торгів - 30 млн грн.

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду в Україні, який повністю перебуває в держвласності. Завод спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, яка надходить із країн СНД на експорт. ОПЗ є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!