Світова ціна на нафту знизилась після доповіді голови ФРС США

П'ятниця, 18 січня 2008, 13:37

Світова ціна на нафту в четвер знову знизилась. Цього разу приводом стала доповідь голови ФРС США Бена Бернанке.

На NYMEX вартість барелю техаської Light Sweet спочатку виросла до 92 доларів, проте потім різко пішла вниз. У результаті котирування знизилися до 90 доларів 13 центів, що нижче за показник попередньої сесії на 71 цент.

У Лондоні вартість майбутніх постачань північноморської Brent знизилася на 75 центів - до показника 88 доларів 75 центів за барель.

На думку експертів, на падіння ціни вплинула заява Бернанке про те, що падіння темпів американської економіки в 2008 році може бути сильнішим, ніж передбачалося раніше. Мало того, він повідомив, що негативні явища можуть зачепити і 2009 рік. Після цього ціна на нафту пішла вниз через побоювання, що спад може призвести до різкого зниження споживання палива, повідомляє Associated Press.

Реклама:

Очікується, що найближчим часом увага фахівців буде прикута до ОПЕК. За словами генерального секретаря цієї організації Абдалли Салема ад-Бадрі, 1 лютого відбудеться зустріч міністрів нафтової промисловості країн ОПЕК, на якій розглядатимуть питання про можливе збільшення видобутку.

Нагадаємо, що на початку року ціна на нафту досягла абсолютного рекорду в 100 доларів за барель, після чого поволі пішла вниз.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!