Нова столична Велика окружна з'єднає 7 транспортних коридорів

П'ятниця, 7 грудня 2007, 12:15 -

Нова Велика окружна автомобільна дорога навколо Києва з'єднає три міжнародні транспортні коридори і чотири національні.

Як повідомили в прес-службі Київської міської держадміністрації, за словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, приблизний термін завершення будівництва дороги - 2015 рік, а до 2012 року планують реалізувати більше половини проекту. Його орієнтовна вартість - 25,3 млрд грн.

Як зазначив Басс, зараз із урахуванням європейського досвіду розробляється генеральний план розвитку придорожньої інфраструктури. Зокрема, залучені експерти німецької компанії GTZ і англійської Moushel.

За словами першого заступника голови КМДА, це будівництво є першим досвідом не тільки Києва, але й України зі спорудження таких інфраструктурних об`єктів.

Реклама:

"Особливо відповідальним це завдання є у зв`язку з підготовкою Києва до проведення Чемпіонату з футболу Євро-2012. Нова окружна дорога з`єднає три міжнародні транспортні коридори і чотири національні, що важливо при проведенні заходів такого масштабу. При проектуванні обов`язково передбачать термінали для вантажного транспорту, митні й товарні склади, щоб максимально розвантажити від їх присутності приміські і міські зони Києва", - зазначив Басс.

Крім того, планується побудувати два мости через Дніпро, а також 40 мостів, шляхопроводів і транспортних розв`язок у цілому. Орієнтовна вартість будівництва - 25,3 млрд грн в цінах 2006 року без урахування виплат компенсацій за вилучення земель, будівель, втрат сільськогосподарського виробництва, перенесення інженерних комунікацій тощо.

У зв`язку з цим накладене тимчасове обмеження на вилучення і зміну цільового призначення земельних ділянок, які збігаються з генеральним напрямом проходження траси. Замовником проектно-кошторисних і будівельних робіт Великої кільцевої дороги визначена Служба автомобільних доріг Київської області і Державна служба автомобільних доріг України.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: