ГПУ змусила МВС заборонити переобладнувати авто

Вівторок, 4 грудня 2007, 16:43

На вимогу Генпрокуратури скасовано наказ МВС щодо переобладнання автомобілів, які могли негативно впливати на безпеку дорожнього руху.

У повідомленні прес-служби відомства нагадується, що Генпрокуратура організувала перевірку додержання законодавства у Центрі безпеки дорожнього руху Департаменту ДАІ МВС України.

Під час перевірки було виявлено факти надання дозволів на переобладнання автомобілів із заднім приводом на передній, АУДІ 100 на АУДІ А8 тощо.

За період 2004 - 2007 років видано понад 25 тис. дозволів на переобладнання різних марок автомобілів, зауважується у повідомленні.

Реклама:

Також перевірка виявила, що ці дозволи видавались відповідно до наказу МВС України від 07 грудня 2001 року, яким було затверджено галузевий стандарт "Безпека дорожнього руху. Транспортні засоби. Загальні вимоги до переобладнання" і дозволялось змінювати конструкцію транспортних засобів.

Враховуючи, що такі зміни можуть негативно впливати на безпеку дорожнього руху, за протестом, внесеним Генпрокуратурою, Міністерство внутрішніх справ зазначений наказ скасувало.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!