Росіяни повністю купили ЖЖ

Понеділок, 3 грудня 2007, 14:58

Російська інтернет-компанія "СУП" повністю придбала відомий інтернет-сервіс LiveJournal, значну кількість користувачів якого становлять російськомовні громадяни різних країн, ідеться в повідомленні американської компанії Six Apart.

Раніше сервіс LiveJournal, відкритий у 1999 році, належав Six Apart. Серед російськомовних користувачів він відомий за назвою "Живий журнал" і абревіатурою ЖЖ.

Він дозволяє користувачам створювати особисті інтернет-щоденники, коментувати повідомлення інших користувачів і брати участь у тематичних спільнотах.

Дана угода про зміну власника стала наслідком успішного співробітництва між Six Apart і "СУП" у рамках отриманого в жовтні 2006 року російською компанією ліцензійного дозволу на управління російськомовним сегментом LiveJournal.

Реклама:

"Співтовариство російськомовних користувачів "Живого журналу" за кількістю щоденників поступається тільки американському, і показало себе досить впливовим для того, щоб у російській мові слово "LiveJournal" стало синонімом слова "блог", - підкреслюється в повідомленні.

Нині в усьому світі налічується 14,3 мільйона зареєстрованих користувачів LiveJournal (із них 1,7 мільйона регулярно оновлюють свої щоденники). Російськомовний сегмент ЖЖ нараховує 1,3 мільйона користувачів (523 тисячі з них є авторами, які постійно пишуть).

"СУП" спеціально створив зареєстровану в США компанію Live Journal, Inc., що буде управляти сервісом LiveJournal по всьому світу, відзначається в прес-релізі. Компанія базуватиметься в Сан-Франциско й регулюватиметься американським законодавством.

Також у компанії створюється спеціальна Дорадча рада (LJ Advisory Board), куди, крім інших, увійдуть засновник LiveJournal Бред Фіцпатрік і два представники з-поміж самих блогерів.

Нові власники заснували спеціальну спільноту LJ_2008, де будуть інформувати блогерів про всі зміни й нововведення на сервісі.

Напередодні про можливість купівлі "СУПом" усього сервісу LiveJournal уже повідомляв британський щотижневик "Обсервер", який помістив на своїх сторінках матеріал про власника російської інтернет-компанії Олександра Мамута.

Видання відзначає, що придбання "Живого журналу" бізнесменом "турбує тих, хто боїться, що це призведе до комерціалізації або навіть до придушення змісту блога".

Однак Мамут не схильний ототожнювати себе з державною або олігархічною цензурою.

"Для приватного бізнесу все ще залишається багато місця", - відзначив бізнесмен.

При цьому "Обсервер" вказує, що "оскільки Мамут стає великим інтернет-гравцем, його дії будуть під ретельним спостереженням, і воно лише посилиться, якщо він купить західний бізнес найближчими тижнями".

"Економічна правда" за матеріалами РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!