Metro Cash & Carry звільняє за приналежність до профспілок

Понеділок, 17 грудня 2007, 13:13

Центральний комітет Київського міського осередку профспілок "Захист праці" заявляє про незаконність звільнення керівника осередку, що діє у компанії " Metro Cash & Carry, Володимира Дем'яна.

Про це повідомив "ЕП" керівник міського осередку "Захисту праці" Олег Верник.

За його словами, Дем'ян був звільнений 12 грудня "за систематичне невиконання трудових обов’язків", на другий день після того, як профспілки передали проект перших двох глав колективного договору директору по персоналу Михайлу Завилову.

"Metro звикло управляти персоналом на "ручній упряжці" через те, що вони дуже боялися укласти колективний договір, який би прозоро регулював відносини між найманими працівниками і адміністрацією. Вони пішли на незаконне звільнення", - сказав Верник і назвав звільнення Демяна "репресією проти профспілки".

Реклама:

Він каже, що профспілки розраховували на діалог з керівництвом компанії, але коли почалася розробка колективного договору, адміністрація почала чинити тиск на комітет.

"Захист праці" має намір відстоювати поновлення Дем'яна через суд, якщо керівництво Metro Cash & Carry не відмінить своє рішення.

"Вони нахабно ведуть себе з нашою профспілкою і тиснуть. Але вони ще не знають, що закон на нашій стороні. Все що буде далі - буде для них кошмарним сном. Це я їм обіцяю", - говорить Верник.

Компанія Metro Group була створена у 1996 році, в Україні Metro Cash&Carry працює з 2002 року. Компанія займається роздрібною та гуртовою торгівлею для бізнес-покупців.

Осередок "Захисту праці" діє в компанії з лютого 2007 року.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!