Азаров поговорив із Мендельсоном про вступ до СОТ

П'ятниця, 14 грудня 2007, 14:21

Виконувач обов'язків першого віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів Микола Азаров обговорив із комісаром ЄС Пітером Мендельсоном питання вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Кабміну.

"Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров провів телефонну розмову з комісаром Європейського Союзу з питань зовнішньої торгівлі Пітером Мендельсоном", - ідеться в повідомленні.

Під час розмови Азаров підкреслив, що Україна перебуває на завершальному етапі дванадцятирічного процесу вступу до СОТ.

Реклама:

"У цій ситуації наша країна щиро сподівається на взаєморозуміння з ЄС, на успішне завершення дискусії щодо єдиного питання - експортних мит на 5 товарних груп...", - цитує заяву Азарова прес-служба.

У свою чергу Мендельсон підтвердив, що ЄС хотів би домогтися відмови України від подальшого збільшення наявних експортних мит.

"Єдине, у чому зацікавлений ЄС і чого чекає від України, - це щоб вона не збільшувала рівень мит, який склався на сьогодні", - підкреслив Мендельсон.

Сторони домовилися, що після офіційного оформлення гарантій делегація ЄС у робочій групі секретаріату СОТ завершить роботу з підготовки заключного звіту зі вступу України до Світової організації торгівлі.

Як відомо, раніше Україна розраховувала, що на засіданні ради СОТ 19 грудня дістане запрошення вступити до СОТ.

ЄС наполягає на врегулюванні експортних мит із ним до вступу України до СОТ.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!