Через "ІНГ-Банк" Україну можуть повернути до "чорного списку" FATF?

Середа, 28 листопада 2007, 17:20

Загальноукраїнська громадська організація "Антирейдер" звернулася з відкритим листом до Національного банку України та Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку з вимогою вжити відповідних заходів до "ІНГ-Банк Україна".

В листі йдеться про те, що "ІНГ-Банк Україна" намагався втрутитися в корпоративний конфлікт навколо акцій ВАТ "Укртатнафта" на боці татарських акціонерів цього товариства, а також – приховує від уповноважених компетентних органів інформацію, необхідну для проведення оперативного розслідування у справі про легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом.

Як заявив УНІАН голова Загальноукраїнської громадської організації "Антирейдер" Михайло Сироткін, "виконуючи функції зберігача цінних паперів ВАТ "Укртатнафта", "ІНГ-Банк Україна" повинен мати вичерпну інформацію про акціонерів цього товариства. Однак банк на протязі тривалого часу відмовляє українським компетентним органам, які отримали від Егмонтської групи достовірні дані про причетність компаній AmruzTrading AG та Seagroup International Inc до відмивання "брудних" коштів, у наданні необхідної інформації про ці підозрілі структури".

З точки зору Сироткіна, можливим наслідком згаданих дій керівництва "ІНГ-Банк Україна" може стати повернення України до "чорного списку" FATF, із усіма відповідними наслідками для українських фінансових та підприємницьких структур.

Реклама:

Загальноукраїнська громадська організація "Антирейдер" звернулась до НБУ та ДКЦПФР із вимогою нагально провести ретельну перевірку діяльності "ІНГ-Банк-Україна" з метою недопущення банком подальшого опору законним вимогам українських компетентних органів. Копія звернення спрямовна в Центральний офіс ING Bank в Амстердамі.

Справка.

У 1999 році підконтрольні татарським акціонерам "Укртатнафти" компанії AmruzTrading AG (Швейцарія) та Seagroup International Inc (США) шляхом оборудки із не забезпеченими векселями позбавили державу власності на 18,3% акцій ВАТ "Укртатнафта".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!