Аграрії залучили 10 млрд. гривень кредитів

Четвер, 11 жовтня 2007, 14:35

Сільськогосподарські товаровиробники, станом на 5 жовтня, залучили 9,9 млрд. гривень кредитних коштів з початку 2007 року.

Про це журналістам сказав директор департаменту фінансів Міністерства аграрної політики Григорій Зуб.

"9,9 млрд. гривень залучено, з них пільгових - 5,5 млрд. гривень", - сказав Зуб.

Із загального обсягу залучених аграріями пільгових кредитів короткострокові становлять 4,1 млрд. гривень, а середньострокові - 1,4 млрд. гривень.

Реклама:

Зуб також повідомив, що, за даними на 5 жовтня, із проханням про пролонгацію кредитів до банків звернулося 482 сільгосппідприємства (загальна сума кредитних коштів для пролонгації - 370,3 млн. гривень), з яких 81 підприємство вже уклало договори на пролонгацію кредитів, загальна сума яких становить 114,7 млн. гривень.

Зі слів директора департаменту, низька активність аграріїв у частині звернень про пролонгацію пов'язана з тим, що їм компенсується подвійна процентна ставка за кредитами, а також у зв'язку зі сприятливими цінами на більшу частину сільськогосподарської продукції, які зараз склалися на ринку.

Як повідомлялося, станом на 21 вересня, сільськогосподарські підприємства залучили 9,024 млрд. гривень кредитних коштів з початку 2007 року.

В 2006 році в аграрний сектор було залучено 12,7 млрд. гривень кредитних ресурсів, у тому числі 8 млрд. гривень - короткострокових і 4,7 млрд. - довгострокових.

В 2007 році на компенсацію процентних ставок за кредитами у держбюджеті передбачено 667 млн. гривень.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!