Яна Карни було призначено генеральним менеджером MasterCard Europe в Україні

Середа, 5 вересня 2007, 15:01

З першого вересня 2007 року Ян Карни, Генеральний менеджер MasterCard Europe у Республіках Чехія та Словаччина, буде також відповідати за діяльність компанії на Україні.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії.

Нагадаємо, що нещодавно було відкрито представництво MasterCard Europe в Україні. Наша країна має величезний потенціал розвитку бізнесу у Східній Європі, завдяки великим запасам природних та людських ресурсів. За прогнозами західних компаній, зокрема, "Економіст Інтелідженс Юніт" щорічне зростання ВВП в Україні складатиме в середньому 6% на рік протягом 2007-2009 років.

Згідно статистики Національного Банку України, вже знаходяться в обігу 36 млн. платіжних карток. Тобто на одну людину припадає 0,8 картки. Для порівняння: в Польщі та Республіці Чехія аналогічне співвідношення складає відповідно 0,5 та 0,9 карток на душу населення.

Реклама:

Ян Карни почав свою діяльність у MasterCard Europe у 1999 році, коли було відкрито представництво в Празі. Там він відповідав за розвиток бізнесу у Республіці Чехія та Словаччина, а також за співробітництво з великими банками Центральної та Західної Європи. З січня 2005 року до травня 2007 року Ян Карни працював у Варшавському підрозділі MasterCard Europe, де очолював діяльність компанії в Польщі.

Коментуючи своє призначення на нову посаду, Ян Карни, зазначив, що до сих пір картками в Україні здебільшого користувалися з метою переводу в готівку коштів, які зберігаються на рахунку в банку. "Необхідно розвивати використання кобрендінгових карток, власники яких мають можливість оплачувати напряму вартість товарів та послуг і отримувати знижки та інші бонуси. Також, використання кредитних карток для отримання незабезпечених позик є перспективним та поки недостатньо розвиненим на Україні напрямком. Згідно даних НБУ, 80% від загального числа пластикових карток, складають дебетові картки", - зазначив Ян Карни.

MasterCard Europe – це підрозділ компанії MasterCard Worldwide, зі штаб-квартирою у м. Ватерлоо, Бельгія, відповідальне за операції у Європі та для Європи. Регіон складається з країн SEPA, розвинутих, та таких, що розвиваються, ринків Європи. Завдяки розвиненій мережі офісів, MasterCard Europe задовольняє потреби клієнтів, які працюють у 51 країнах Європи.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!