Студентів та учнів не позбавлятимуть пільг влітку

Вівторок, 18 вересня 2007, 15:08

Президент Віктор Ющенко призупинив обмеження Кабінетом Міністрів терміну дії пільг на проїзд учням і студентам.

Про це сказано в указі №891/2007 від 18 вересня.

Відповідно до указу, Кабмін 5 квітня 1999 року видав постанову №541, якою затвердив порядок надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації й учням профтехучилищ у міському й приміському пасажирському транспорті, а також міжміському автомобільному й залізничному транспорті по території України, відповідно до якого пільговий проїзд установлюється щороку з 28 серпня по 28 червня.

"Таке обмеження терміну дії пільгового проїзду не відповідає Закону України "Про сприяння соціальному становленню й розвитку молоді України", відповідно до якого для учнів і студентів денної форми навчання загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладів пільги на проїзд по території України залізничним, водним, автомобільним, міським (крім таксі) транспортом гарантуються державою протягом року", - сказано в указі.

Реклама:

У зв'язку з цим Ющенко призупинив дію пункту 3 затвердженого постановою Кабміну порядку, відповідно до якого пільги надаються з 28 серпня по 28 червня.

Як повідомляло агентство, раніше міністр освіти й науки Станіслав Ніколаєнко виступав за надання транспортних пільг студентам протягом усього року.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!