Україні потрібен довгостроковий газовий контракт з РФ - Яценюк

Понеділок, 17 вересня 2007, 12:13 -

Міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк вважає, що Україні потрібний довгостроковий газовий контракт з Росією.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 1+ 1.

"Ціна на газ не повинна бути ні елементом геополітичним, ні елементом ідеологічним. Вона повинна мати тільки одну характеристику - економічну", - заявив Яценюк.

Реклама:

"Дуже прикро, що за останніх 3 роки в зовнішній політиці можна говорити про певні зловживання енергетичним чинником у відносинах між державами", - сказав міністр.

За словами Яценюка, щодо газу повинен бути єдиний зрозумілий ключовий підхід. "Україні потрібний довгостроковий газовий контракт із зрозумілою формулою ціни і об'єму поставок", - переконаний міністр.

Разом з тим він висловив переконання, що заяви президента Віктора Ющенка про блокування Росією розслідування його отруєння не вплинуть на ціну на газ. "Не думаю, що ці речі можна пов’язувати ", - сказав міністр.

Яценюк заявив, що в Україні скоро буде новий прем'єр-міністр. Він також зазначив, що не чекає серйозних змін у внутрішній і зовнішній політиці Росії з призначенням нового прем'єра.

"Те, що в Росії новий прем'єр - це добре, адже в Україні теж буде новий уряд. Тому є підстави для подальшої співпраці і поліпшення роботи", - вважає Яценюк.

Він також повідомив, що після виборів заплановано проведення засідання комісії Ющенко-Путін.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: