Європейський суд відхилив апеляцію Microsoft

Понеділок, 17 вересня 2007, 13:48 -

Європейський суд першої інстанції в понеділок відхилив апеляційну скаргу американської компанії Microsoft, яку Єврокомісія оштрафувала за зловживання своїм домінуючим становищем на ринку комп'ютерних програм

Рішення Єврокомісії було винесено в 2004 році і стосувалося програми для програвання аудіо- і відеофайлів Media Player, яка постачалася разом з операційною системою Windows.

Розслідування виконавчого органа Євросоюзу прийшло до висновку, що виробники інших програм з аналогічною функцією ставлять Microsoft у нерівне становище.

Реклама:

Крім того, Media Player підключається до серверів Microsoft, а програми інших виробників - немає.

Єврокомісія зажадала від Microsoft змінити цю практику, надати конкурентам інформацію, необхідну для максимально повної сумісності їхнього продукту з Windows, і паралельно випустити на ринок версію операційної системи без Media Player.

Крім того, американського гіганта оштрафували на 497 млн. євро (690 млн. доларів). Microsoft відмовилася платити, і з 2006 року до цієї суми почали нараховуватися щоденні штрафи - на даний момент їх набігло на 280,5 млн. євро.

Microsoft заперечувала в судах ЄС як сам висновок Єврокомісії, так і нараховані штрафи. На її думку, вона користувалася своїм становищем на правах інноваційних компаній.

"Є компанії, які для проведення своїх інтересів використовують пресу, адміністративні процедури й апелюють до свого трактування конкурентного права. Однак я думаю, що ми взаємодіємо з більшістю компаній досить добре", - заявляв до суду один зі старших юристів Microsoft Дейв Хайнер.

Корреспондент.нет з посиланням на BBCRussian

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: