Кінах чекає росту ВВП на рівні 7%

Середа, 12 вересня 2007, 13:29

Міністерство економіки України очікує, що фактичні темпи росту економіки в 2007 році перевищать запланований показник у 6,5% і досягнуть 7,0-7,2% завдяки прискореному зростанню промислового виробництва і високих темпах інвестицій, сказав Анатолій Кінах.

"Ми не будемо знижувати прогнозовані показники, а навпаки - результати будуть вищі, як у ВВП, так і у промисловому виробництві", - сказав він.

"Ми плануємо, що за підсумками року ріст ВВП може бути на рівні 7- 7,2%, промислове виробництво виросте мінімум на 10-11% за рік з врахуванням поточних тенденцій", - уточнив міністр.

Реклама:

Уряд прогнозував, що зростання промислового виробництва в 2007 році досягне 8,5%.

За даними Державного комітету статистики, за січень-серпень 2007 року промвиробництво в річному вираженні виросло на 10,9%.

Кінах сказав, що прискорений ріст у промисловості допоможе компенсувати втрати в аграрному секторі через погані погодні умови.

Згідно з останніми прогнозами, Україна збере в поточному році близько 30 мільйонів тонн зернових, а не 38 мільйонів тонн, на які розраховувала на початку року. У 2006 році врожай перевищив 34 мільйона тонн.

Інвестиції в основний капітал виросли за сім місяців на 32,2%, обсяг капвкладень - на 28,3%, приріст прямих іноземних інвестицій у першому півріччі перевищив 50%.

Міністр також відзначив, що в економіці країни відбуваються позитивні структурні зміни, тому що високотехнолочні галузі - зокрема, машинобудування - розвиваються більш швидшими темпами, чим традиційні експортні металургія і хімія.

Раніше повідомлялося, що Мінекономіки чекає уповільнення росту ВВП протягом наступних трьох місяців.

У січні-липні реальний валовий внутрішній продукт виріс на 7,7% у порівнянні із січнем-липнем 2006 року, повідомляв Державний комітет статистики.

Корреспондент.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!