Янукович закликає іноземних інвесторів активізуватися

Понеділок, 10 вересня 2007, 16:01

Прем’єр-міністр Віктор Янукович виступає за активніше залучення інвесторів до формування інвестиційної державної політики.

Про це Янукович сказав на нараді із залучення інвестицій в українську економіку.

Він зазначив, що при Кабінеті Міністрів створена Рада інвесторів із тим, щоб вони мали можливість доступу до уряду, урядових комітетів і державної політики.

Реклама:

Він вважає, що відносини між державою та бізнесом повинні бути збудовані так, щоб держава могла швидко знайти відповіді на питання, що виникали в бізнесу, й вирішити ці проблеми.

Янукович наголосив на необхідності створення такого механізму співпраці між державою та бізнесом, щоб інвестори відчували себе комфортно в Україні.

"Наша політика завжди буде спрямована на підвищення конкурентоспроможності країни, підтримку українського товаровиробника, здійснення ефективної політики з інвесторами й нашими закордонними партнерами", - сказав Янукович.

Він зазначив, що, не дивлячись на складну політичну ситуацію в Україні цього року, інвестиції в економіку України за 1 півріччя збільшилися на 32%.

Раніше повідомлялося, що в II кварталі 2007 року відбулася зміна лідерів за обсягом інвестицій: Кіпр додав відразу декілька сотень відсотків, піднявшись із четвертого місця на перше, Росія подвоїла інвестиції, а інвестори, зареєстровані на Британських Віргінських островах, навпаки, почали виводити свої капітали.

Міністерство економіки прогнозує приріст прямих іноземних інвестицій на рівні 5,5 млрд. доларів у 2008 році.

У січні Мінекономіки прогнозувало приріст прямих іноземних інвестицій 3-4 млрд. доларів у 2007 році.

Обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну в січні-червні зріс на 11,8%, або на 2 553,1 млн. доларів і на 1 липня 2007 року склав 24 171,8 млн. доларів.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!