Пинзеник: Інфляція червня - максимальна за 7 років

Понеділок, 9 липня 2007, 19:04

Рівень інфляції, зафіксований у червні 2007 року, є найвищим за останні 7 років, говориться в коментарі екс-міністра фінансів, лідера ПРП Віктора Пинзеника.

"У попередні роки інфляція червня ніколи не перевищувала 1%. По показнику інфляції нинішній уряд майже в 2 рази перевищило цифру, передбачену в розрахунках до бюджету на 2007 рік".

Також Пинзеник підкреслив, що "у середньорічному вирахуванні інфляція становить 13%. Це найвищий її рівень із початку року".

Екс-міністр фінансів відзначив, що "така інфляція завдає серйозного удару по доходах людей і приведе до падіння рівня мінімальні зарплати й пенсії".

Реклама:

Такий рівень інфляції є унікальним для червня, коли відбувається її сезонне зниження, відзначив екс-міністр фінансів.

Як повідомлялося, 5 липня 2007 року президент Віктор Ющенко виступаючи на відкритті ПА ОБСЄ в Києві заявляв, що українська економіка розвивається стабільно, незважаючи на політичні процеси в країні. Зокрема, рівень інфляції за останні 5 місяців склав 1,9%, при цьому курс гривні стабільний.

Глава держави також відзначив, що валютні резерви Національного банку за останні роки збільшилися вдвічі й сьогодні досягають 23 млрд гривень.

У той же час, за даними Держкомстату, В Україні індекс споживчих цін (індекс інфляції) у січні-червні 2007 року склав 104,2%, за даними Держкомстату. Аналогічний показник за червень 2007 року склав 102,2%.

У свою чергу, перший заступник міністра економіки Сергій Романюк ще в травні прогнозував, що ріст інфляції в червні 2007 року перевищить травневий показник через ріст цін на хліб. Він нагадав, що в травні інфляція склала менш 1%, підкресливши, на показнику червня негативно позначився спекулятивний ріст цін на хліб у ряді областей.

РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!