Черновецький ініціює держрегулювання цін на хліб

Вівторок, 5 червня 2007, 14:45

Київська міська державна адміністрація ініціює введення державного регулювання цін на хліб у місті.

Про це повідомив начальник Головного управління цінової політики Київміськадміністрації Василь Яструбинський.

"Ми будемо вкотре звертатися до Кабміну для того, щоб все-таки дали доручення територіальному відділенню Антимонопольного комітету в місті Києві підписати спільне рішення з міською владою про впровадження державного регулювання цін на хліб", - сказав Яструбинський.

Він підкреслив, що неодноразово звертався з таким проханням до АМКУ та його тервідділення, однак комітет вважає, що економічних підстав для підвищення цін на хліб немає, тому в держрегулюванні немає необхідності.

Реклама:

Однак Яструбинський зазначив, що КМДА не має повноважень регулювати ціни на хліб, оскільки за законодавством їх установлюють виробники за домовленістю з торгівлею, хоча при цьому великі київські виробники хліба є монополістами на ринку.

Він допустив, що виробники хліба можуть скористатися бездіяльністю АМКУ та КМДА та самостійно підвищити ціни на свою продукцію.

"На тлі цих розмов про неврожай може сталися цінова пожежа, і потім будуть усі бити себе в груди і говорити, як ми боремося для того, щоб не зростали ціни, тоді коли зараз спокійно, тихо можна прийняти відповідне рішення і запобігти цій пожежі, а не гасити її", - вважає Яструбинський.

Як повідомлялося, найбільший виробник хліба та хлібобулочних виробів компанія "Київхліб" пропонує КМДА підвищити ціни на соціальні види хліба - "Український", "Білий" з борошна 1 сорту і батон з борошна вищого сорту - на 0,2-0,25 грн./буханець.

Кабінет міністрів вирішив створити резерв зерна 710 тис. тонн у зв'язку з посухою. Прем'єр-міністр Віктор Янукович обіцяє, що Кабмін не допустить подорожчання зерна через посуху.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!