Донецькому обленерго загрожує продаж через борги

Вівторок, 19 червня 2007, 18:45

Рішення про проведення додаткові емісії, на зразок "Дніпроенерго", у майбутньому можуть прийняти й інші генеруючі компанії, зокрема "Донбасенерго" та "Центренерго".

Про це повідомив аналітик інвестиційного банку Concorde Capital Олександр Паращій.

За словами аналітика, дане рішення складно провести тільки відносно "Західенерго", оскільки НАК "Енергетична компанія України" володіє там пакетом меншим 75%, а для затвердження результатів додаткової емісії необхідна наявність 75% голосів акціонерів.

Додаткова емісія є ефективним методом приватизації компанії, якщо вона проходить за відповідною ринковою ціною, оскільки кошти, отримані від її проведення, будуть направлятися на розвиток підприємств.

Реклама:

Подібним чином приватизація генеруючих компаній вже проводилася в Росії.

У п'ятницю, 15 червня, уряд своїм розпорядженням №407-р доручив НАК "Енергетична компанія України" проголосувати за участь у додатковій емісії акцій "Дніпроенерго" на загальну суму 51,85 млн. грн. У документі сказано, що після проведення додаткової емісії розмір пакету акцій "Дніпроенерго", що належить державі, не може бути менше 50%+1 акція.

Відповідно до плану санації, першочергове право викупу належить найбільшим кредиторам, якими є "Павлоградвугілля" та шахта "Комсомолець Донбасу", що належать корпорації Ахметова.

Ці компанії запропонували погасити заборгованість "Дніпроенерго" в розмірі близько 1 млрд. грн. та інвестувати в підприємство ще 1 млрд. грн. в обмін на отримання акцій додаткової емісії.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!