Кінах заспокоює, що в економіці все стабільно

Понеділок, 7 травня 2007, 15:28

Економіка України працює стабільно і не дає збоїв. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив міністр економіки Анатолій Кінах, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

"Економіка працює стабільно і не дає збоїв. За минулий рік залучено 4,5 млрд. дол. США інвестицій, що є дуже непоганим результатом. За підсумками чотирьох місяців ми очікуємо зростання валового продукту на 7-8%, інфляцію на рівні 1,3%. Це є показники стабільної економіки і наше завдання — зберегти їх такими", — сказав Кінах.

Водночас він відзначив, що існує низка системних економічних проблем, які потребують невідкладного вирішення. До таких проблем міністр економіки відніс значну енергоємність промисловості, не ухвалення до сьогоднішнього дня Податкового кодексу і законів, необхідних для завершення земельної реформи.

Крім того Кінах наголосив, що в країні досі не завершена пенсійна реформа, кризовий період переживає система збереження і розвитку трудового потенціалу.

Реклама:

Міністр також зауважив, що процедура завершення вступу України до СОТ потребує сконцентрованих і продуманих зусиль.

Відтак, на думку Кінаха, українським політикам треба припинити протистояння і зайнятися перерахованими ним проблемами.

"Ще не пізно заручитися підтримкою інвесторів, економічних партнерів, ще є можливість зберегти та примножити позитивні тенденції в економіці. Запас міцності поки що є, але він не безмежний. Якщо ж політичне загострення буде пролонговане, соціально-економічна ситуація може погіршуватися", — сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!