Росія залишається головним торговельним партнером України - Рибак

Середа, 30 травня 2007, 14:50

Головним стратегічним торговельним партнером України залишається Російська Федерація.

Про це в ході україно-російського інвестиційного форуму повідомив віце-прем'єр-міністр Володимир Рибак в середу.

Рибак зазначив, що частка Росії в зовнішньому товарообігу України є найбільшою в порівнянні з іншими країнами. При цьому він нагадав, що в 2006 році обсяг товарообігу з Росією склав біля $27 млрд., збільшившись у порівнянні з 2005 роком на 12%. "Ця тенденція зберігається і з початку 2007 року", - сказав він.

Також віце-прем'єр вказав на те, що пріоритетними напрямками України у відносинах з Російською Федерацією на сьогодні є подальший розвиток співпраці в сфері ПЕК, участь Росії та України в створенні спільних підприємств з будівництва, реконструкції об'єктів енергетики, участь українських підприємств у газифікації регіонів Сибіру, розширення бази фундаментальних досліджень та науково-технічної співпраці і т.п.

Реклама:

Нагадаємо, основними торговельними партнерами Росії серед країн СНД продовжує залишатися Україна, Білорусь і Казахстан. На їхню частку в I кварталі 2007 року припадало 87,8% товарообігу РФ у СНД. Перше місце в цій трійці займає Україна, частка якої складає (37,9%), однак, у порівнянні з відповідним періодом минулого року вона знизилася на 1,8 процентних пункти.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!