"Нафтогаз" відновив контроль над "Черкасигазом"

П'ятниця, 30 березня 2007, 12:27

НАК "Нафтогаз України" відновив контроль над ВАТ "Черкасигаз", згідно з судовим рішенням поновивши на посаді голови правління товариства його відстороненого керівника Дмитра Чіріча.

Про це повідомила прес-служба НАК у п’ятницю.

"Таким чином, "Нафтогаз України", який володіє 51% акцій товариства, припинив панування на підприємстві представників міноритарних акціонерів та осіб, які протягом 2005-2007 рр. використовуючи елементи рейдерства, втримували контроль над органами управління ВАТ "Черкасигаз", - зазначили в "Нафтогазі".

У компанії також зауважили, що "Нафтогаз України" ініціюватиме ревізію керівних органів інших обласних підприємств з газопостачання та газифікації, де компанія володіє контрольними та блокуючими пакетами акцій, з метою зміцнення керованості підприємствами, подолання кризових ситуацій щодо заборгованості за спожитий природний газ та забезпечення фінансової прозорості в діяльності обласних газопостачальних підприємств.

Реклама:

"Дмитро Чіріч виконуватиме обов’язки голови правління ВАТ "Черкасигаз" до моменту проведення легітимних зборів акціонерів товариства, які будуть оголошені найближчим часом", - підкреслили в компанії.

НАК "Нафтогаз" володіє 51% акцій ВАТ "Черкасигаз". За даними НАК, рейдерська атака на підприємство відбулася протягом травня-серпня 2006 року за участі ТОВ "Укртрансгаз-Сервіс" (володіє пакетом акцій ВАТ у розмірі 37%).

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!