Атомний концерн на чолі з Деркачем зареєстровано

Четвер, 29 березня 2007, 12:22

Концерн "Укратомпром" 28 березня одержав державну реєстрацію.

Про це повідомив генеральний директор концерну Андрій Деркач на звітній виборній профспілковій конференції національної атомної енергогенеруючої компанії (НАЕК) "Енергоатом".

"Вчора "Укратомпром" одержав державну реєстрацію", - сказав він у четвер.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет 6 березня дозволив створити державний концерн "Укратомпром", що об'єднає підприємства атомно-промислового комплексу країни.

Реклама:

Дозвіл наданий учасникам об'єднання: НАЕК "Энергоатом", держпідприємствам "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", "Дирекція підприємства, що створюється на базі Новоконстантинівського родовища уранових руд", "Смоли", "Дніпровський завод прецизійних труб", а також Українському науково-дослідному та проектно-розвідницькому інституту промислової технології.

Ціль даної концентрації - організація виробництва елементів ядерного палива (ЯП) для атомних електростанцій, формування єдиної технічної політики в сфері виробництва ЯП.

Постанову про створення "Укратомпрому" Кабмін затвердив у грудні 2006 року. У березні 2007-го уряд прийняв рішення включити до складу концерну ВАТ "Турбоатом", затвердив статут "Укратомпрому" і призначив його генеральним директором президента "Енергоатому" Андрія Деркача, що буде сполучати ці дві посади.

Кабінет міністрів також уповноважив НАЕК представляти інтереси концерну та його учасників у відносинах з органами державної влади, підприємствами та організаціями в питаннях виробничої, фінансово-господарської, інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності і науково-технічного розвитку.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!