UMC вважає "наїзд" "Голден Телекому" необґрунтованим

П'ятниця, 2 березня 2007, 19:36

Компанія UMC заявила про те, що вважає вимоги оператора "Голден Телеком" про зниження ставки на інтерконект (доступ до мережі іншого оператора) - економічно необґрунтованими.

В даний момент компанії знаходяться в конфронтації через неузгодженість позицій з приводу розміру плати за доступ до мережі UMC.

Як повідомили в прес-службі компанії UMC, у європейських країнах ставки інтерконекту складають у середньому 15-20 євроцентів, які вище існуючих в Україні.

"Існуючі ставки інтерконекту були перераховані по спеціальних моделях з урахуванням капітальних витрат UMC у розвиток мережі (понад $2,1 млрд. за час роботи компанії на ринку).

Реклама:

Пропонований "Голден Телекомом" тариф у розмірі 0,3 грн. фактично є нижче витрат UMC і, відповідно, собівартості даної послуги зв'язку", - заявляють представники компанії.

Крім того, UMC, у черговий раз, підкреслила свою позицію відповідно до якої, саме "Голден Телеком" в однобічному порядку розірвав довгостроковий договір на взаємовиключення мереж та надання телекомунікаційних послуг з UMC з 1 березня 2007 року.

"У листопаді 2006 ТОВ "Голден Телеком" офіційно сповістив UMC, про те, що він в однобічному порядку розриває договір про взаємопідключення мереж із ЗАТ "Український Мобільний Зв'язок" з 1 березня 2007 р. Після цього в листопаді почався переговорний процес про узгодження ставок та укладення нового договору. До моменту закінчення терміну дії попереднього договору, тобто на 1 березня 2007 року, новий договір із затвердженими ставками підписаний не був. У зв'язку з відсутністю договору, а також з огляду на існуючу значну фінансову заборгованість компанії "Голден Телеком" перед UMC за зроблені послуги, UMC прийняла рішення про тимчасове призупинення пропуску трафіку "Голден Телекому" на свою мобільну мережу", - заявляють у компанії UMC.

Компанія "Голден Телекому" притримується прямо протилежного погляду на дану ситуацію і розраховує на підтримку влади.

"Ми сподіваємося, що ця деструктивна дія одержить належну оцінку з боку органів державної влади. У першу чергу ми очікуємо, що органи державної влади подбають про захист прав споживачів і зобов'яжуть UMC негайно відновити пряме з'єднання", - заявив генеральний директор "Голден Телекому" Андрій Милиневський.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!