Фахівцям Лондонського Сіті виплатили $17 млрд. бонусів

Понеділок, 19 березня 2007, 11:12 -

Цього року розміри преміальних виплат у фінансовому центрі Британії - лондонському Сіті - побили всі рекорди: загалом було виплачено близько 9 млрд. фунтів стерлінгів, або $17 млрд.

Ця цифра дорівнює ВВП такої країни, як, наприклад, Кенія.

Рекордні виплати в Сіті призвели до різкого подорожчання нерухомості в Лондоні, повідомляє російська служба Бі-бі-сі. Зрозуміло, більшість лондонських фінансистів одержали по кілька тисяч фунтів, але бонуси чотирьох тисяч чоловік перевищували 2 млн. фунтів. І це – на додачу до їх аж ніяк не маленьких зарплат.

"Це просто жахливо, що вони одержують такі величезні бонуси, але я не знаю, що з цим можна зробити, - вважає Ендрю Хілтон, що був економістом у Світовому банку, а нині працює в Центрі вивчення фінансових інновацій у британській столиці. - Якщо Лондон хоче бути лідером фінансового світу, тут повинні працювати кращі фахівці. Це - світовий ринок, а таланти йдуть туди, де більше платять".

Реклама:

"У цьому суть проблеми, - продовжує оглядач газети Financial Times Пітер Таль Ларсен. - Хтось навіть вважає, що Лондон уже перехопив у Нью-Йорку корону фінансової столиці світу. Але інші міста та країни теж не проти відхопити хоча б шматочок від цього пирога".

Автор матеріалу відзначає, що цей вид бізнесу дуже мобільний. Багато міст і країн хотіли б переманити фінансистів з Лондона.

"На думку одразу спадають Франкфурт, Монако, Швейцарія або Дублін, а тепер ще і Дубай або Шанхай. Конкуренція тут досить висока", - говориться в статті.

"Нічого дивного: якщо вивчити статистику, у валютних операціях лондонського Сіті провертається трильйон доларів на день, а інвестиційні фонди оперують аж шістьма трильйонами", - пояснює Хілтон. На цьому тлі навіть ті рекордні бонуси, що потрапили до газетних заголовків - $50 млн., - просто крапля в морі.

Утім, говориться в матеріалі, життя лондонського Сіті і фінансового світу мінлива - кілька років тому рекордні преміальні одержували трейдери на ринку облігацій, потім гроші стали перетікати співробітникам приватних інвестиційних фондів, потім лідерство захопили фахівці зі злиттів та поглинань.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: