Бойко та Семенюк вирішили, як саме продати 16 обленерго

Четвер, 15 березня 2007, 12:48

Міністерство палива та енергетики погодило з Фондом держмайна (ФДМ) продаж акцій, що знаходяться у власності держави, 16 обласних енергопостачальних компаній (обленерго).

Про це повідомили в прес-службі Мінпаливенерго з посиланням на заступника міністра Олексія Шеберстова.

Співрозмовник не зміг назвати обленерго, приватизація яких може бути відновлена вже в 2007 році.

Прес-служба ФДМ відмовилася надавати перелік енергопостачальних компаній, продаж акцій яких погоджена з Мінпаливенерго, доти, доки він не буде остаточно погоджений урядом.

Реклама:

Як повідомлялося, ФДМ у вересні 2006 року почав узгодження і візування проекту постанови уряду щодо продажу міноритарних пакетів акцій 21 енергокомпанії.

ФДМ пропонує залишити в держвласності пакети акцій у розмірі 60%+1 акція статутного фонду (у випадку з "Київенерго" - 50%+1 акція, "Черкасибленерго" - 40%+1 акція), інше - продати.

Фонд також пропонує продати блокуючі держпакети акцій шести обленерго: "Одеса-", "Полтава-", "Прикарпаття-", "Суми-", "Чернігівобленерго" (по 25% акцій), і 27% акцій "Львівобленерго".

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко в середині лютого повідомив про узгодження продажу пакетів акцій шести обленерго в розмірі від 10% до 15%, не уточнивши їхніх найменувань.

Віце-прем'єр України Андрій Клюєв у березні заявив, що вважає за доцільне продавати великі пакети акцій енергокомпаній, тому що продаж міноритарних пакетів економічно невигідний. Він також повідомив, що перелік об'єктів для приватизації в 2007 році продовжує допрацьовуватися.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!