У парламенті вимагають відставки Бойка

Четвер, 15 березня 2007, 20:04

Парламентська опозиція підготувала проект постанови "Про подолання загрози енергетичній і національній безпеці України, пов'язаної з діяльністю компанії "Росукренерго" й афілійованих з нею структур". Цей документ визнає роботу Кабміну в нафтогазовому комплексі незадовільною і вимагає звільнити Юрія Бойко з посади Міністра палива й енергетики.

Відповідно до проекту постанови Кабміну доручається:
1) негайно почати переговори з урядом РФ про розрив угод між НАК "Нафтогаз Україна" та "Росукренерго";
2) повернутися до практики підписання прямих угод про поставки природного газу та надання послуг із транзиту російського газу через територію України між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром";
3) підписати міжурядовий протокол про уточнення обсягів транзиту російського природного газу через територію України, а також розмір платежів в рахунок оплати транзиту й ціни на природний газ на поточний рік;
4) вжити заходів щодо скасування рішення уряду про створення СП "УкрГаз-Энерго" і його допуску до діяльності на внутрішньому газовому ринку.

Службі безпеки доручається активізувати слідчі дії відносно "Росукренерго" і причетності посадових осіб і державних службовців України до роботи цієї компанії й афілійованих з нею структур, а також у двомісячний строк проінформувати Верховну Раду про хід і результати розслідування.

Крім того, представники парламентської опозиції пропонують прийняти ряд першочергових законодавчих актів, спрямованих на врегулювання ситуації в нафтогазовому комплексі.

Ukroil

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!