Янукович теж хоче міністерство ЖКГ. Щоб було легше дерибанити?

Четвер, 22 лютого 2007, 13:41

Прем'єр-міністр Віктор Янукович виступає за виокремлення житлово-комунального господарства з Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства в окреме відомство.

Про це Янукович сказав журналістам після розширеного засідання колегії Мінбудівництва за підсумками роботи за 2006 рік.

Янукович підкреслив необхідність реформування житлового господарства, і він вважає, що таку реформу потрібно починати з центру, а потім продовжувати в регіонах, для чого необхідний потужний центральний орган, відповідальний за реформування ЖКГ.

"Тримати житлово-комунальне господарство в складі Мінбуду - я вважаю, не приділяти цьому питанню належної уваги", - сказав Янукович.

Реклама:

Він зазначив, що на засіданні колегії він доручив її учасникам опрацювати питання щодо створення окремого центрального органу з ЖКГ і внести йому сформовану пропозицію, у тому числі щодо кадрового складу.

"Давайте створимо потужний центр, давайте делегуємо сюди кадри. У нас двері відкриті", - сказав Янукович на засіданні комісії.

Прем'єр також зазначив, що цього року в держбюджеті передбачено виділити на питання ЖКГ понад 5 млрд. грн., зокрема на ремонт котелень, забезпечення населення питною водою, утеплення будинків.

Він додав, що, таким чином, ці кошти житлово-комунальні підприємства вже не будуть включати в тарифи, що призведе до встановлення більш низьких тарифів.

Як повідомлявся, раніше віце-прем'єр, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибак ініціював реорганізацію Мінбуду шляхом поділу на два міністерства: Міністерство регіонального розвитку та Міністерство житлово-комунального господарства.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!