Британська влада позбавить Лондон нових хмарочосів

Понеділок, 19 лютого 2007, 14:30

Британська влада вирішила обережніше ставитися до планування столиці, через що мешканці Лондону можуть позбутися деяких із планованих до зведення хмарочосів, пише видання The Times Online.

Рішення чиновників може привести, приміром, до відмови від зведення висоток у Вестмінстері, тому що буде потрібно зберегти вид як на Тауер на сході, так і на Вестмінстерський палац на заході.

Швидше за все, пише видання, під загрозою виявляться три вежі Elizabeth House висотою в 140 метрів, п’ятидесятиповерхові вежі-близнюки біля станції Вікторія, а також 180-метрова Beetham Tower на Блекфраерс Роуд (Blackfriars Road).

Також Land Securities, найбільша у Великобританії компанія, яка займається нерухомістю, мала намір побудувати на Фенчарч стріт 160-метрову вежу Walkie Talkie.

Реклама:

В останні роки в місті діяв так називав так званий "Лондонський план", який передбачає будівництво великої кількості хмарочосів у центрі Лондону. Його захищав мер столиці Великобританії, Кен Лівінгстон (Ken Livingstone).

Однак у липні 2006 року комітет ЮНЕСКО заявив, що уряд Великобританії докладає недостатньо зусиль для збереження культурної спадщини міста. Зокрема, фахівці ЮНЕСКО зажадали забезпечити вільний від перешкод вид на лондонський Тауер з південного берега Темзи. У свою чергу, британські чиновники пообіцяли їм включити цю вимогу у відповідні документи.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!