Після новин про злиття з росіянами акції ІСД пішли вгору

Понеділок, 19 лютого 2007, 14:58

Акції ВАТ "Алчевський металургійний комбінат", що входить в корпорацію "Індустріальний союз Донбасу", на фондовій біржі ПФТС через півтори години після початку торгів різко подорожчали: купівля і курс угод - на 12,7%, продаж - на 11,8%.

Крім того істотно підросли котування іншого учасника ІСД - ВАТ "Алчевський коксохімічний завод": покупка - на 2,8%, продаж - на 23,4%.

Як відзначили агентству "Інтерфакс-Україна" учасники ринку, такий ріст викликаний новиною про можливе об'єднання російського холдингу " Газметал" і ІСД.

У той же час котування акцій "Дніпровського меткомбінату ім.Дзержинського", що також входить в ІСД, поки не змінилися.

Реклама:

Учасники ринку також відзначають, що новина поки не вплинула на котування інших компаній гірничо-металургійного комплексу, з яких тенденцію до росту мають поки лише підприємства корпорації "Інтерпайп" у зв'язку з усе більш явними планами IPO.

Наприклад, котування на придбання "Mittal Steel Кривій Ріг", "Азовсталі" і Маріупольського меткомбінату ім.Ілліча з початку дня виросли усього на 0,3-1%, при цьому котування продажу двох останніх навіть дещо знизилося.

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заснована в грудні 1995 року і наразі є однієї з найбільших компаній України.

У групу підприємств ІСД входять Алчевський меткомбінат, Алчевський коксохімзавод, Дніпровський меткомбінат ім.Дзержинського, а також меткомбінат Dunaferr в Угорщині і Huta Stali Czestochowa у Польщі. ІСД контролюють Сергій Тарута і Віталій Гайдук.

Раніше з'явилася інформація про те, що "Газметал" і ІСД домовилися про об'єднання і проведення оцінки активів для визначення параметрів майбутньої угоди, мова йде про створення компанії з щорічним випуском 20 млн т сталі і 40 млн т концентрату.

"Інтерфакс-Україна", "Українська Правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!