Ахметов позарився на "Укртелеком"

Понеділок, 12 лютого 2007, 17:13

Компанія System Capital Management зацікавлена в купівлі акцій "Укртелекому" та міноритарних пакетів акцій обленерго.

Про це на третій щорічній конференції інвесторів, організованою компанією "Ренесанс Капітал Україна", повідомив фінансовий директор SCM Роман Водолазський, передає "Остров".

"Для нас цікаві і "Укртелеком", і енергетичні активи, усе буде залежати від умов приватизації", - сказав Водолазський.

Також він зазначив, що компанія намітила в 2006-2010 роках інвестувати в модернізацію потужностей і в розширення діяльності компанії 4 млрд. дол.

Реклама:

Водолазський не зміг уточнити, скільки з цієї суми вже інвестовано, пославшись на необхідність завершення створення консолідованої звітності за 2006 рік.

Фінансовий директор SCM також підкреслив, що SCM має намір активно працювати на західному ринку запозичень у 2007 році, зазначивши, що мова йде як про залучення кредитів, так і про розміщення евробондів.

"Мова йде про сотні мільйонів доларів", - сказав Водолазський у відповідь на питання про орієнтовану суму запозичень.

Він підкреслив, що запозичення можуть оформлятися як на саму компанію (як тільки вона буде відповідати необхідним вимогам), так і підприємства і холдинги, що належать SCM.

Як повідомлявся, раніше перший віце-прем'єр Микола Азаров заявив, що уряд має намір у 2007 році виставити на приватизацію акції ВАТ "Укртелеком", ВАТ "Одеський припортовий завод" та енергокомпаній.

90% акцій System Capital Management володіє депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів, президент футбольного клуба "Шахтар" Ринат Ахметов, 10% - його дружина Лілія Смирнова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!