Німеччина завершила виплату компенсацій українським остарбайтерам

Вівторок, 23 січня 2007, 15:05

Німецький Федеральний фонд "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" завершив виплату 881,5 млн. євро компенсацій українським жертвам нацизму.

Про це журналістам повідомив на брифінгу у вівторок голова правління Федерального фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" Міхель Янсен.

За його словами, виплата компенсацій почалася в червні 2001, а завершилася 31 грудня 2006 року. Виплату одержали 468 тисяч законних претендентів.

Голова фонду повідомив, що виплати для кожного проводилися у два етапи: перша частина склала 65% компенсації, а друга - 35%.

Реклама:

"Індивідуальні виплати в Україні закінчені... На майбутнє ми будемо планувати тільки спільні гуманітарні проекти", - відзначив Янсен.

Виплати компенсацій здійснювали десять банків - "Промінвестбанк", "Укрексімбанк", "Укрсоцбанк", "Брокбізнесбанк", "Укрінбанк", "ВАБанк", "Правекс-Банк", "Приватбанк", "Укрсиббанк" і банк "Надра".

Як відзначив посол Німеччини в Україні Райнгард Шеферс, завершення програми з виплати компенсацій означає примирення в майбутньому Німеччини й країн Східної Європи, а також означає розвиток україно-німецьких відносин.

Крім Німеччини виплати компенсацій жертвам нацизму з 1999 року також здійснює Австрія.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!