Смерть Ніязова коштуватиме Україні $400 млн.?

Понеділок, 25 грудня 2006, 11:36

Можливе зниження поставок туркменського газу в Україну в 2007 році призведе до заміщення необхідних обсягів газу Україною в РАО "Газпром" за ринковими цінами, що призведе до більш ніж 400 млн. дол. додаткових витрат.

Про це пише в понеділок газета "Дело".

Видання, зокрема, нагадує, що прем'єр-міністр Віктор Янукович, перебуваючи в Ашгабаді на похороні Сапармурата Ніязова, заявив про те, що поставки туркменського газу в Україну в 2007 році складуть 38 млрд. куб м.

Це на 4 млрд. менше планованих обсягів, про які раніше заявляв міністр палива та енергетики Юрій Бойко, що призведе до необхідності додаткового заміщення відсутніх обсягів газу російським "Газпромом".

Реклама:

Зниження обсягів туркменського газу змусило український уряд терміново провести в п'ятницю зустріч з представниками "Газпрому" та "РосУкрЕнерго", на якій прем'єр захотів підписання меморандуму з урядом України, у якому, на думку прем'єра, варто вказати визначення ціни природного газу та гарантії його поставок.

Видання також нагадує, що в п'ятницю в Києві президент Росії Владімір Путін підтвердив, що у випадку проблем з постачаннями газу з Туркменістану, ця проблема може бути вирішена в рамках тих домовленостей, що були досягнуті раніше, і підкреслив, що це співробітництво буде здійснюватися "на ринкових принципах". Ринкова ціна газу за версією "Газпрому" , - 230 дол. за 1 тис. куб. м. Таким чином, заміщення 4 млрд. на російський газ обійдеться Україні в більш ніж 400 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!