Ціни на київське житло будуть зростати - експерти

Понеділок, 25 грудня 2006, 12:47

Середня вартість квадратного метра житла в Києві до кінця року скоріш за все залишиться незмінною.

Про це повідомила прес-служба АКБ "Укрсоцбанк" з посиланням на аналітиків банку.

Середня вартість квадратного метра житла в Києві, що збільшилася з початку року майже на 70% та склала 2284 дол./м2, до кінця року скоріш за все залишиться незмінною, вважають аналітики.

"З огляду на традиційну передноворічну "сплячку" на ринку нерухомості в періоди свят, ми очікуємо, що приблизно такий же результат буде зафіксовано за підсумками всього 2006 року", - припускають фахівці банку.

Реклама:

Вони констатують, що останнім часом індекс цінових очікувань стабілізувався на позначці вище пункту, що вказує на високу імовірність продовження помірного зростання цін.

У той же час, аналогічний індекс житла в Москві знижується з весни поточного року (як і рік томуд), що може зробити стабілізуючий вплив на ціни в Києві.

Експерти вказують, що зростання цін на житло в поточному році було обумовлено декількома факторами. По-перше, після парламентських виборів велика маса людей переїхала в Київ, що підвищило як вартість житла, так і ставки оренди.

Другий фактор - різке зростання цін на землю біля Києва. Гроші, що з'явилися в селян, багато хто з них направив, у першу чергу, на придбання житла в столиці, як з метою збільшити капітал, так і з метою зберегти його для своїх дітей, котрі, можливо, вирішать жити, вчитися та працювати в Києві.

"Ми вважаємо, що цей фактор зростання платоспроможного попиту на квартири припинить впливати на ринок житла до кінця 2007 року із закінченням процесу скупки земель в околицях Києва", - констатують аналітики "Укрсоцбанку".

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!