Європа бачить в "Газпромі" загрозу для демократії в Росії

Понеділок, 25 грудня 2006, 12:50

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу застеріг від небезпеки, яку представляє для демократії в Росії спроби концерну "Газпром" розширити свій контроль над засобами масової інформації.

Як пояснив Баррозу в суботу в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, проблема полягає не в тому, що "Газпром" здобуває російські газети й телеканали, а в тому, що концерн є державним монополістом.

Президент Європейської комісії закликав країни ЄС виступити на ідтримку демократії в Росії.

"У кожному разі ми не повинні принести наші загальноприйняті стандарти в сфері захисту прав людини в жертву економічним інтересам", - підкреслив Баррозу.

Реклама:

Нагадаємо, що в 1998 році в рамках російського газового холдингу була створена медіакомпанія "Газпром-Мєдіа". У цей час до неї входять телеканали НТВ, ТНТ, супутникове телебачення "НТВ-Плюс", радіостанції "Ехо Москви", "Перше популярне радіо" ("Попса"), NEXT, "CІТІ-FM" й "Relax-FM"; видавництво "Сім днів" (журнали "Ітогі", "Караван історій", "7 днєй - тєлєпрограма", "Штаб-квартіра"), газети "Ізвєстія", "Трібуна", журнал-телегид "Панорама ТВ-Страна" й " Пєтєрбурґскій Час-пік"; кинокомпания "НТВ-Кіно", кінотеатри "Октябрь", "Крістал Палас"; рекламна компанія "НТВ-Мєдіа".

Під кінець року "Газпром-Мєдіа" повинна завершити угоду по купівлі газети "Комсомольськая правда", а наступного року планує експансію в Інтернет. За словами гендиректора "Газпром-Мєдіа" Ніколая Сєнкєвіча, вийти в Мережу компанії необхідно "для повного щастя".

Lenta.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!